قطعات گیربکس هلیکال
گیربکس ها تجهیزات مهمی هستند که بارها نام آن به گوشتان خورده است. برندهای زیادی در طراحی و تولید گیربکس ها نقش دارند، که یکی از انواع گیربکس های مطرح و پرفروش، گیربکس هلیکال می باشد که از کارایی و کیفیت ویژه ای برخوردار است. برای آنکه گیربکس ها بتوانند وظیفه خود را به صورت کامل انجام دهند، به قطعات مهمی نیازمند هستند. بهتر است با قطعات گیربکس هلیکال آشنا شوید و بدانید که این گیربکس چیست و به چه دردی می خورد.
گیربکس های هلیکال
از دسته پرفروش ترین انواع جعبه دنده یا همان گیربکس، می توان به گیربکس هلیکال اشاره کرد که با توجه به انواع دیگر گیربکس ها از کارایی و مزایای بیشتری بهره مند است. این گیربکس از مکانیزمی بهره مند است که باعث تسهیل بسیاری از فرآیندها می شود. همچنین گیربکس های هلیکال دارای چرخ دنده هایی هستند که به صورت مارپیچ طراحی و ساخته شده اند. این چرخ دنده ها به این صورت هستند که با زاویه خاصی به روی یکدیگر قرار گرفته اند که این امر باعث می شود تا گیربکس هلیکال در عملکرد خود صدای کمتر و روان تری تولید کنند. این گیربکس به دلیل آنکه از دنده های فولادی بهره مند است، می تواند در کاربردهای سنگین، فشار بار بیشتری را نیز تحمل کنند.
در واقع این گیربکس، همان گیربکس شافت است که به عنوان قدیمی ترین گیربکس ها در صنعت به کار برده می شود. این محصول دارای دندانه های دندانه وار می باشد که باعث کاهش دور در چرخ دنده ها، باعث افزایش گشناور خروجی می شود. به این صورت چرخش شفت خروجی تعیین می شود. از لحاظ ساختاری گیربکس هلیکال به این صورت است که دارای دنده های مورب می باشد که در زاویه دنده ها قرار دارند و در کسری از ثانیه باعث درگیر شدن بیش از یک دنده با چرخ دنده ها می شود. این چرخش باعث می شود تا دنده ها استهلاک کمتری داشته باشند و فشار کمتری به روی آن ها وارد شود. در این نوع محصول، محور خروجی در امتداد محور الکتروموتور قرار گرفته است و قطر شافت خروچی در آن با اندازه های استاندارد ساخته شده است.
ویژگی های گیربکس هلیکال
با توجه به کاربرد اصلی و مهم این گیربکس ها، بهتر است بدانید که آن ها از ویژگی های مهمی نیز بهره مند هستند. گیربکس هلیکال در صنایع زیادی به کار برده می شود و این به دلیل ویژگی ها و مشخصات مهم آن می باشد. بهتر است با آن ها آشنا شوید. این ویژگی ها شامل موارد ذکر شده در زیر می باشد:
- زاویه دار بودن دندانه ها در این گیربکس، باعث می شود تا آن ها به صورت تدریجی با یکدیگر درگیر شوند و به این صورت می توانند حرکتی راحت تر از گیربکس های معمولی داشته باشند.
- در این گیربکس به دلیل بهره مندی از دنده های مارپیچ، انتقال قدرت دنده ها با سطح مقطع با یکدیگر بیشتر است و این عامل باعث می شود تا تنش فشاری در سطح بیشتری تقسیم شود و طول عمر گیربکس افزایش پیدا کند.
- این نوع از چرخ دنده در گیربکس هلیکال، دارای ظرفیت انتقال حرکت و قدرت به صورت شفت موازی یا زاویه دار (90 درجه) هستند.
- به دلیل مارپیج بودن نوع دنده و انتقال قدرت در چند مرحله، راندمان این گیربکس نسبت به مدل های حلزونی بالاتر می باشد.
قطعات گیربکس هلیکال
یکی از مهمترین آیتم هایی که باعث می شود بتوان از گیربکس ها بهترین استفاده را داشت، بهره مندی گیربکس هلیکال از بهترین قطعات می باشد. به دلیل افزایش قیمت انواع این گیربکس با توجه به شرایط اقتصادی، تقاضا برای تعمیر و نگهداری گیربکس ها افزایش پیدا کرده است و این امر باعث افزایش تقاضا برای قطعات گیربکس هلیکال شده است. به این ترتیب باید بتوانید انواع این قطعات را از نمایندگی های مطرح تهیه کنید. به این ترتیب بهتر است که با قطعات مهمی که در این گیربکس به کار برده شده است، آشنا شوید. بهتر است بدانید که انواع این قطعات در کیفیت ایده آل طراحی و ساخته شده اند. انواع این قطعات شامل موارد ذکر شده در زیر است:
- هوزینگ یا همان پوسته
- سیل های آب بند
- پینیون خروجی
- خار نگهدارنده
- پینیون ورودی
- سوپاپ هوا
- چرخ دنده
- بیرینگ
- واشر
- شیم و …
مزایای استفاده از گیربکس هلیکال چیست؟
گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم از مزایا زیادی بهره مند است. به همین دلیل از آن در صنایع گوناگونی استفاده می شود. از جمله مهمترین مزایای استفاده از این گیربکس می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
- قابلیت کار در نسبت های تبدیل بسیار بالا
- بازده ای کاری بالا
- قابلیت انتقال دادن گشتاور و توان بالا
- بهره مندی از عمکلرد آرام و بی صدا
- قابلیت کار در سرعت های بالا بدون ارتعاش و لرزش
- هزینه نگهداری و تعمیر پایین
- از فضای کافی برای روغن کاری چرخ دنده ها بهره مند است.
انواع گیربکس هلیکال موجود در بازار
با توجه به کاربرد زیاد و گسترده این محصول در صنایع، گیربکس هلیکال در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده است که به صورت زیر است:
گیربکس شافت مستقیم پایه دار
این مدل از جعبه دنده، دارای پایه می باشد و از همان پایه می توان برای نصب آن اقدام کرد. این گیربکس دارای توان بین 12 تا 45 کیلو وات است. همچنین اندازه شافت خروجی آن حدود 22 تا 100 میلی متر است و در 16 تا 40 دور در دقیقه کار می کند.
گیربکس هلیکال فلنج دار
این نوع گیربکس، در قسمت شافت خروجی خود دارای دو حالت عمودی و افقی برای نصب است. همچنین دارای توان 12 تا 45 می باشد و از اندازه شافت خروجی 22 تا 100 میلی متر در دور 16 تا 40 در دقیقه بهره برده است.
گیربکس شافت مستقیم دو سر شافت
این دسته از جعله دنده ها، اغلب در تجهیزات کشاورزی و هیدروموتورها به کار برده می شوند. همچنین چرخ دنده ها و تجهیزات انتقال نیرو، نیروی محرکه را به ورودی گیربکس انتقال می دهند.
گیربکس هلیکال مرکب
گیربکس مرکب، به این صورت است که در این کار گیربکس کوچک تر کل مجموعه را راه اندازی کرده و گیربکس دیگر وظیفه عوض کردن سرعت و توان دستگاه را به عهده دارد. این گیربکس برای عوض کردن دور و به خصوص دسترسی به دورهای 1 تا 16 دور در دقیقه استفاده می شود. این جعبه دنده در صنایعی که سرعت پایین نیاز است کاربرد دارد.
گیربکس هلیکال در تیپ های مختلف
گیربکس شافت مستقیم، در تیپ های متفاوتی طراحی و ساخته شده است که بهتر است با آن ها آشنا شوید.
- سری R به گیربکسی گفته می شود که دارای پایه است و به صورت افقی نصب می شود. این محصول به صورت ترمز دار و بدون ترمز طراحی شده است.
- سری RF به نوعی از گیربکس فلنج دار گفته می شود که به صورت عمودی نصب شده و در انواع ترمز دار و بدون ترمز تولید شده است.
- سری RX به گیربکس پایه دار گفته می شود که به صورت افقی نصب شده و در حالت تک طبقه موجود می باشد.
- سری RXF از نوع فلنج دار است که به صورت افقی نصب شده و در انواع تک حالته موجود است.
کاربرد گیربکس های هلیکال
با توجه به با کیفیت بودن انواع قطعات گیربکس هلیکال که در آن به کار برده شده است، بهتر است بدانید که این تجهیزات مهم در صنایع زیادی به کار برده می شوند و نقش مهمی را بازی می کنند. از جمله مهمترین صنایعی که این گیربکس در آن ها نقش دارد؛ شامل کارخانه های فولاد و سیمان سازی، کانوایرها و نوار های نقاله، کاشی و سرامیک، داروسازی، صنایع غذایی و دارویی، آسانسور و بالابرها، نساجی، آب و فاضلاب، نورد و صنایع برق، صنایع نفتی، برش دهی، کمپرسور، میکسرها، چاپ و … می باشد.
مشخصات فنی گیربکس های هلیکال
با توجه به طراحی ایده آل این گیربکس توسط کمپانی های مختلف، بهتر است بدانید که این گیربکس دارای مشخصات فنی مهمی می باشد که این مشخصات به صورت موارد ذکر شده در زیر است:
- دارای گشتاور خروجی بین 4 تا 2800 نیوتن متر
- دارای توان ورودی متغیر از 0.7 تا 180 کیلو وات
- دارای کارکرد بدون ارتعاش در سرعت دورانی بالا
- دارای کارکرد با صدا و نویز بسیار کم
- راندمان، بازدهی و طول عمر بالا
- قابلیت نصب در حالت های مختلف
- همراه داشتن 5 سال گارانتی از مجموعه های خرید
- هزینه تعمیر و نگهداری پایین
- امکان کارکرد در محدوده نسبت تبدیل بالا
- طراحی در ابعاد کوچک برای نصب در انواع فضاها به خصوص فضاهای کمتر
کلام آخر
گیربکس شافت مستقیم یا هلیکال از دسته بهترین جعبه دنده ها با کیفیت بالا در قطعات گیربکس هلیکال می باشد که بهتر است در زمان خرید به مشخصات مهم آن ها دقت کنید. همچنین می توانید با تماس با کارشناسان ما از به روزترین لیست قیمت این محصولات اطلاع کسب کنید. در این حیطه می توانید درخواست خدمات دانلود کاتالوگ این محصولات را داشته باشید که باعث می شود آگاهی شما در این زمینه افزایش پیدا کند و یک خرید موفق و آگاه داشته باشید. بهتر است هر سه سال یکبار برای نگه داری صحیح این جعبه دنده از روغن استفاده کنید و گیربکس بیرینگ را عوض کنید.