سر تیتر ها
پمپ کف کش
پمپ کفکش یکی از جمله کاربردیترین انواع پمپها هستند که قادر خواهند بود آب محلول در پایینترین سطوح را مکش کرده و از محیط خارج کنند.
پمپ های کف کش در واقع پمپ های دوار و با مکانیسم نیروی گریز از مرکز هستند که بر پایه تغذیه یک موتور الکتریکی که پمپ را هدایت میکند ، کار میکنند. آنگاه با این مکانیسم انرژی جنبشی سیال را افزایش داده و سیال را پمپ می کند. فشار مایع خروجی بستگی به چرخش چرخ پروانهها دارد.
کاربرد پمپ کفکش
پمپ کف کش وظیفه انتقال و جابجایی مایعات را بر عهده دارد ، بنابراین هرجا که مایعاتی جریان داشته باشد ، میتوان از پمپ کف کش استفاده کرد. اما از این دستگاه در موارد مختلف استفاده میتوان استفاده نمود.
استفاده خانگی
انتقال آب استخر
پمپاژ آب برای آبنما و فواره
لجن کشی از استخر
افزایش فشار آب در آپارتمان ها
کاربرد در کشاورزی
انتقال آب از چاه به مزارع
تهنشینگیری چاهها و حوضچهها.
کاربرد در صنعت
انتقال مواد شیمیایی در صنعت چرم
انتقال مایعات مخلوط آب و گاز
انتقال مخلوط مواد سیال در صنعت ساختمانی و انتقال بتن
انتقال لجن از استخرهای پرورش ماهی
اجزای پمپ کفکش
پمپ کف کش از اجزای مختلف تشکیل شده است. مهمترین اجزا به شرح زیر میباشد:
قلاب: در بالای پمپ قرار دارد و نقطه اتصال پمپ به بدنه گیره است.
شاسی برقی: خازن و قطعات الکتریکی در این قسمت قرار دارد.
بلبرینگ: از اصطکاک قطعات جلوگیری میکند.
استاتور: قسمت ثابت موتور الکتریکی که سیم پیچ در آن قرار دارد.
روتور: قسمت متحرک موتور الکتریکی است که هنگام حرکت در یک استاتور از نظر مغناطیسی القا میشود و از وجود اختلاف پتانسیل در نیروی الکتریکی بالقوه ایجاد میشود.
آببند (سیل) مکانیکی: از نشت و انتقال رطوبت به سایر قسمتهای پمپ جلوگیری میکند.
بدنه پمپ کف کش: پمپ در داخل بدنه قرار میگیرد ، که این بدنه از مواد مختلف ساخته شده است. پلاستیک ، فولاد ، چدن برخی از موادی هستند که بدنه پمپ کف کش یا پمپ لجن کش با استفاده از آنها ساخته میشود.
پروانه پمپ کف کش: حرکت پروانه باعث میشود که آب به سمت بالا منتقل شود.
پمپهای کف کش بسته به تکنولوژی به کار رفته دارای اجزای مختلفی هستند و موارد فوق در همه پمپهای لجن کش قابل مشاهده است.
انواع پمپهای کف کش
انواع مختلفی از پمپهای کف کش وجود دارد که میتوان آنها را به روشهای مختلف طبقهبندی کرد ، از جمله:
پمپ کف کش ساده
پمپ شناوردار کف کش (با قطع کن برقی)
کف کش آب از بغل
کف کش آب از رو
آب سرد (موتور با آب سرد می شود)
روغن سرد (موتور خنک شده با روغن)
خازن داخل
خازن خارج (تک فاز)
پمپ کف کش تک فاز
پمپ کفکش سه فاز
کف کشهای تکفاز با خروجیهای سایز 1 ، 1 / 1.4 ، 2 و 3 اینچ تولید و توزیع میشوند و کف کشهای سه فاز با خروجیهای سایز 2 ، 3 ، 4 و 6 اینچ تولید و توزیع میشوند.
پمپ کف کش و پمپ لجن کش یکی از پرکاربردترین انواع پمپها در صنعت آبرسانی هستند.
نوعی پمپ کف کش با ارتفاع بالاتر از 5 متر وجود دارد که از آن به نام آبنما یاد میشود.
اما پرکاربرد ترین پمپهای کفش موجود در بازار عبارتند از پمپ کف کش تک فاز و پمپ کف کش سه فاز که معمولاً به صورت شناوردار (فلوتر) و ساده تولید و عرضه میشوند.
کشورهای تولید کننده پمپ کف کش
کشورهای معروف سازنده ، عبارتند از: چین ، ایتالیا و ایران.
کف کش شناور یا فلوتر به گونه ای عمل میکند که هنگام پایین آمدن آب از سطح پمپ ، شناور موجود در پمپ خاموش شدن کف کش را فرمان میدهد.
قیمت پمپ کفکش
قیمت پمپ کف کش بستگی به عوامل زیر دارد: ۱. ارتفاع ، ۲. قدرت ، ۳. کیفیت و ۴. کشور تولید کننده.
جنس پروانه پمپ کف کش
معمولا برنج ، فولاد ضد زنگ و باکالیت میباشد.
شفت این نوع محصولات نیز معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
قیمت پمپ کفکش
سیم پیچی کف کش یا لجن کش معمولاً مسی هستند ، اما برخی از تولید کنندگان از آلومینیوم نیز برای سیم پیچ استفاده میکنند ، که البته یک سیم پیچ آلومینیومی به هیچ وجه استاندارد نیست.
این محصول انواع مختلفی دارد که بسته به نوع کاربرد مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال ، در مناطقی که آب شور است یا pH آب بالا است ، از کف کشهای استیل یا کف کشهایی با بدنههای پلاستیکی (که به کف کشهای آب شور فولادی نیز معروف است) استفاده میشود. لازم به ذکر است در مناطقی که نه شوری آب دارد و نه نشکل PH از کف چدنی یا آلومینیومی استفاده میشود.
پمپ کفش از جنس استنلس استیل
برای جلوگیری از سوختن کف کش در اثر عملکرد پمپ در مخازن یا چاههایی که سطح پمپ از دستگاه کمتر است ، قسمتی به نام شناور یا فلوتر وجود دارد که در واقع کار این دستگاه برای قطع و وصل است. هنگامی که آب از سطح پمپ پایین می آید و پمپ متوقف می شود و هنگامی که آب از پمپ خارج می شود ، پمپ را راهاندازی میکند و به نوعی کنترل می کند ، پمپ پا شروع به کار می کند. به این نوع دستگاه ها پمپ کف کش شناوردار میگویند. با این حال ، در برخی موارد پمپ را می توان بدون دستگاه خودکار خریداری کرد ، لازم به ذکر است که در چنین مواردی میتوان شناور یا اتومات پمپ را خریداری و روی پمپ نصب کرد ، که مانع از سوختن پمپ کف کش شود.
پمپها به دو قسمت اصلی مکانیکی و الکتریکی تقسیم میشوند. در قسمت الکتریکی که سیم پیچها را شامل میشود ، از آنجایی که ایران یکی از بهترین تولیدکنندگان مس در جهان است ، پس سیم پیچ های پمپ های کف کش و لجن کش ایران بسیار با کیفیت و منحصر به فرد است ، اما در قسمت مکانیکی ، که شامل روتورها ، استاتورها و چرخهای پروانه است ، چندان قوی نیست و فناوری این امر در ایران به خوبی شکل نگرفته و استقرار نیافته است. مانند یک دستگاه بالانس کننده در ایران. دستگاه تست در حین چرخش در دور 2900 و همچنین آزمایشاتی مانند اولتراسونیک.
یک پمپ کفکش ایرانی
پمپ کف کش چینی
پمپ کف کش ساخت کشور چین به دو دسته مهم الکتریکی و مکانیکی تقسیم میشوند. این دو سازوکار در کنار یکدیگر باعث افزایش راندمان میگردد ، قسمت الکتریکی شامل اجزایی چون سیم پیچ و استاتور پمپ و بخش مکانیکی شامل پروانه پمپ و روتور میباشد. بخش مکانیکی تاثیر شگرفی در مصرف برق و دوام الکتروپمپ کف کش میگذارد.